Zwitserse gerechten voor tijdens de wintersport

Het is in Zwitserland heerlijk skiën tijdens de wintersport. De sfeer is er over het algemeen gemoedelijk, het bier smaakt er prima en er zijn goede hotels en andere accommodaties beschikbaar. Er is echter nog iets anders waar de Zwitsers bekend om staan, bij liefhebbers van de wintersport zoals Roger Horn. In Zwitserland kan men uitstekend koken, er valt namelijk meer te verkrijgen dan de bekende fondue. De Zwitsers houden net als Roger Horn van een goed glas wijn en bijvoorbeeld lekker lang tafelen.

Roger Horn houdt van Pizzocheri

Roger Horn is buiten de fondue om bijvoorbeeld erg te spreken over de Pizzocheri. Dit is een gerecht dat er niet meteen mooi uit ziet, maar aan de andere kant wel erg lekker is. Het gaat om boekweitmeel met savooiekool, naast aardappelen, kaas en uien. Het is een maaltijd in Zwitserland die er na een dag lang skiën vooral voor zorgt dat er voorlopig weer voldoende energie voor handen is. Overigens gaan er ook geruchten dat het Italië is geweest dat het gerecht oorspronkelijk heeft bedacht, waardoor Roger Horn adviseert om er niet al te duidelijk mee te koop te lopen.

Birchermüesli is minder favoriet

Aan de andere kant is hij niet zo te spreken over Birchermüesli. Dit is een recent van een Zwitserse arts die er rond 1900 mee naar buiten kwam. Het gaat om vruchten, noten en yoghurt, die hij op een bijzondere manier samenbracht. De yoghurt gaat samen met havermout, groene appels, citroensap, rode vruchten, amandelen en diverse andere vruchten. Er ontstaat op die manier een mix die Zwitsers heerlijk zouden vinden, maar die toeristen over het algemeen niet zo lekker vinden. Roger Horn houdt het liever bij de Pizzocheri, om na een dag lang skiën in ieder geval goed te eten.