SAIL Amsterdam kijkt tevreden terug op samenwerking met Twitter Benelux

SAIL Amsterdam ligt inmiddels enige tijd achter ons, waardoor er voldoende tijd geweest is om voor een evaluatie te zorgen. Met name de samenwerking met Twitter Benelux is erg goed bevallen. Tijdens het unieke evenement kwamen er liefhebbers vanuit heel de wereld naar Amsterdam, via Twitter konden zij eenvoudig op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Live-streaming via Periscope bood bovendien de mogelijkheid om via video na te gaan wat er gebeurde. Ook Roger Horn maakte daar tevreden gebruik van.

Roger Horn was aanwezig

Roger Horn was tijdens SAIL Amsterdam zelf aanwezig, hij had er als liefhebber van zowel de zeilsport, grote jachten als Amsterdam al een tijdje naar uitgekeken. Anderen die zelf niet aanwezig waren hadden in ieder geval de mogelijkheid om via Twitter of Periscope na te gaan hoe het er aan toe ging. Er werd via @SailAmsterdam een speciaal account bijgehouden, waarop bijvoorbeeld foto’s en andere beelden van achter de schermen verschenen. SAIL Amsterdam en Twitter Benelux hebben de handen op die manier ineen geslagen om samen voor een verdere promotie van het evenement te kunnen zorgen.

SAIL social media reporters

De speciale SAIL social media reporters zorgden ervoor dat volgers doorlopend op de hoogte konden blijven van wat er gaande was. Bovendien speelde Twitter Benelux een rol in het publiciteitscentrum van SAIL Amsterdam 2015. De organisatie verzamelt daar alle content en het nieuws, om daar vervolgens verslag van te doen richting het grote publiek. Rondom de start kreeg iedereen op Twitter bovendien informatie op de tijdlijn te zien over de start van het evenement en hoe zij dit het best konden volgen. De kans is wat dat betreft groot dat Twitter Benelux voor de volgende editie over 5 jaar opnieuw samen zal werken met SAIL Amsterdam.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply