Roger Horn Appololaan geïnspireerd door documentaire

De hitserie Game of Thrones doet het over heel de wereld geweldig. De serie is zowel in Amerika als hier in Nederland en in Zuid-Afrika bij Roger Horn Appololaan een groot succes. Hij is zelf film- en documentairemaker en vindt het inspirerend dat een recente documentaire goed in beeld brengt hoe Game of Thrones eigenlijk gebaseerd is op een stuk van de middeleeuwse Engelse geschiedenis. Het land is weliswaar nooit binnengevallen door ijszombies en door vuurspuwende draken, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten te vinden.

Roger Horn Appololaan doet inspiratie op

Roger Horn Appololaan is geïnspireerd geraakt door de documentaire, die goed laat zien hoe een daadwerkelijke gebeurtenis in het verre verleden aanleiding kan geven tot het maken van een hitserie. Hij sluit niet uit dat ook hij op zoek zal gaan naar elementen uit de historie, om op basis daarvan een nieuw verhaal te maken. Of dat in dezelfde richting zal zijn als Game of Thrones is uiteraard niet bekend, dat zullen we moeten afwachten.

War of the Rozes als basis, aldus Roger Horn Appololaan

Het is voor Game of Thrones uiteindelijk de Rozenoorlog (War of the Roses) geweest die voor belangrijke inspiratie heeft gezorgd. Er was sprake van een machtsstrijd tussen twee adellijke families, in combinatie met een dozijn andere belanghebbenden met eveneens complexe motieven en verschuivende loyaliteiten. Een ieder die de serie Game of Thrones volgt zou nu het een en ander moeten herkennen, zo stelt onder andere Roger Horn Appololaan. Alex Gender heeft een documentaire gemaakt die aangeeft hoe het historische conflict als basis heeft kunnen dienen voor een groot deel van het drama in Game of Thrones, waar over heel de wereld miljoenen mensen graag naar kijken.

Verder beveel ik een andere topsite aan die goede recensies schrijft over films. Lees meer over Roger Horn inspiraties van films.