Provincie draagt flink bij aan passantenhaven Bodegraven

Bodegraven geldt als een belangrijke passantenhaven, al kan die inmiddels wel een opknapbeurt gebruiken. Uiteraard is daar geld voor nodig. De provincie heeft toegezegd te gaan bijdragen, het zal de helft van de kosten voor het project voldoen. Dat betekent dat er een nieuwe passantenhaven aan de Rijnkade kan komen. De andere helft komt uit de zakken van derden, die er voor willen gaan zorgen dat het een commercieel interessante plaats wordt. Ook de gemeente draagt waarschijnlijk een deel bij, Roger Horn is blij te zien dat we ons in Nederland bewust zijn van het belang hiervan.

Bevordering van het watertoerisme

Inmiddels is er een brief onderweg naar het college van burgemeester en wethouders, de verwachting is dat zij binnen 2 maanden groen licht geven en er een start kan worden gemaakt met de aanleg. Uiteindelijk moet de passantenhaven er vooral voor gaan zorgen dat de mogelijkheden tot recreatie en watertoerisme in het gebied gaan toenemen. Met name de Oude Rijn moet op dat gebied weer een interessante plaats gaan worden. Indien men er vlot mee kan starten moet het project al in de zomer klaar zijn, zodat onder andere Roger Horn er binnenkort kan aanmeren.

Drijvende steigers in de Oude Rijn

Het plan bestaat onder andere uit drijvende steigers aan de Oude Rijn, direct voor de sluis in het centrum van Bodegraven. Er komt daarnaast een steiger van 1,5 meter breed evenwijdig aan de kade. Deze komt er langs de volledige lengte van de Rijnkade, zodat daar zo’n 20 boten kunnen liggen. Zij zullen veelal dwars komen te liggen, om de ruimte in de rivier zo optimaal te benutten. Het is uiteraard even wachten op de burgemeester en wethouders, zodra zij groen licht geven kan het gehele proces in gang worden gezet.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply