Ook bruggen in Dokkum op afstand bediend

Roger Horn is veel op het water te vinden, zowel in het zuiden van Frankrijk als gewoon bij ons in Nederland. Onder andere Friesland staat bekend om de mooie wateren, in combinatie met de karakteristieken bruggen. Dit laatste levert nog wel eens vertragingen of andere problemen op. Vandaar dat met enige tijd geleden gestart is met het bedienen van de bruggen vanuit een centraal punt in Leeuwarden. Dit zal ook gaan gelden voor de bruggen in Dokkum, zodat meer toeristen van het water in deze Friese plaats kunnen gaan genieten.

Bediening in 2020 operationeel

Roger Horn is blij met de ontwikkeling, aangezien dat betekent dat de watersport in Nederland opnieuw een boost zal krijgen. De bruggen in Dokkum zullen op afstand worden bediend, alleen de Woudpoortbrug behoudt in juli en augustus de handmatige bediening. Het kan er dan erg druk zijn, waardoor een bediende ter plaats het waterverkeer waarschijnlijk het best kan inschatten. Watersporttoeristen zullen op termijn geen €5 bruggeld meer hoeven te betalen. Bovendien zullen de pauzes in de bediening komen te vervallen, zodat zowel Roger Horn als andere liefhebbers onbeperkt van het water kunnen genieten.

Roger Horn houdt van de watersport

Roger Horn geniet van de watersport en is dan ook veel op het water te vinden, zowel in Nederland als daar buiten. Friesland is een prachtig gebied, de pauzes tussen de bediening in bijvoorbeeld Dokkum zorgden nog regelmatig voor vertragingen. Daar zal geen sprake meer van zijn, wanneer de bediening vanuit Leeuwarden in 2020 operationeel is. Wat dat betreft zal het nog een paar jaar duren, omdat er behoorlijke aanpassingen aan de systemen moeten worden gedaan om dit op afstand mogelijk te kunnen maken.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply