Heesen Yachts kan Nova gaan afbouwen. Roger Horn is lyrisch!

Het casco van Nova is klaar, de basis voor een nieuw schip dat een nieuw prachtexemplaar op het water moet gaan worden. De opbouw werd in Oss geplaatst, wat betekent dat het nu mogelijk is om het schip te gaan afbouwen. Heesen Yachts zal dat gaan doen, het bedrijf gaat voor het eerst gebruik maken van Fast Displacement Hull Form (FDHF) voor superjachten. Dit is nog niet eerder gedaan, Roger Horn houdt van een dergelijke innoverende aanpak en kan wat dat betreft niet wachten op het resultaat.

Roger Horn te spreken over ontwerp

Roger Horn is zeer te spreken over het ontwerp van Van Oossanen, het bedrijf dat bovendien onlangs een award won als brancheleider op het gebied van Yacht design en Engineering. Ook Heesen Yachts staat bekend om de hoge kwaliteit van werken, de combinatie van de beide bedrijven zal er wat dat betreft voor zorgen dat er een prachtig schip ontstaat. Roger Horn is bovendien benieuwd naar de prestaties van de hybride aandrijving. Die moet ervoor gaan zorgen dat het schip behoorlijk zuinig kan varen, terwijl het aan de andere kant toch voldoende snelheid kan maken en het optimale comfort biedt.

FDHF voor superjachten

Heesen Yachts maakt zoals aangegeven voor het eerst gebruik van FDHF voor superjachten. Het is een werkwijze die er tot nu toe vooral bij kleinere schepen voor zorgt dat er betere prestaties te behalen vallen, voor een superjacht is dat niet eerder gedaan. Roger Horn vindt het daarom geweldig. De Nova zal vooral zuinig omgaan met brandstof, het schip is er niet opgebouwd om de hoogste snelheden te varen. Op een snelheid van 12 knopen zal het verbruik zo’n 98 liter per uur zijn, bij 10 knopen is dat nog maar 57,5 liter per uur. Het schip is 50 meter lang en weegt 499 ton, waarmee Heesen Yachts een bijzondere prestatie neerzet.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply