De sneeuwkettingen kunnen weer om voor de wintersport

Roger Horn staat bekend als specialist in vastgoed in Amsterdam, wat veel mensen niet van hem weten is dat hij daarnaast gek is op wintersport. Zodra het buiten kouder wordt reist hij graag af naar de verschillende wintersportgebieden in Europa, om daar van de sneeuw te gaan genieten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring weet Roger bijvoorbeeld goed hoe je sneeuwkettingen om de banden van je auto kunt leggen. Op die manier is het goed mogelijk door de besneeuwde gebieden te rijden, er is voldoende grip beschikbaar.

Problemen op de weg

Ieder jaar ontstaan er weer problemen op de weg, bijvoorbeeld wanneer iemand de sneeuwkettingen niet goed om de banden van de auto krijgt. Na een flinke sneeuwbui staan er verschillende auto’s langs de weg, van automobilisten die hebben besloten op een andere manier verder te gaan. Roger Horn zorgt er altijd voor dat hij hierop is voorbereid, zodat hij niet met pech langs de weg komt te staan. Hij is onder andere bedreven in het plaatsen van de sneeuwkettingen, om de weg vervolgens ook in de sneeuw goed te kunnen vervolgen.

Handige tips van Roger Horn

Het is bijvoorbeeld van belang om de sneeuwkettingen op tijd om de banden te leggen. Wacht daar volgens Roger Horn niet te lang mee, aangezien het kwaad anders al kan geschieden. Bovendien is het van belang om dit niet midden op een smalle bergweg te doen, de auto kan gemakkelijk gaan glijden waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Roger Horn adviseert daarom om altijd gebruik te maken van winterbanden, aangezien het dan veel minder snel nodig is om sneeuwkettingen te monteren. Tenslotte is het verstandig om ze thuis al eens te proberen en voor voldoende ruimte in de wielkas te zorgen. Er hoopt zich daar veel sneeuw op, wat het werken niet gemakkelijker maakt.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply